Schoenherstellingen, lederverzorging & lederaccessoires
  • T 057/ 20 54 93
  • Ma, dond, vrij: 9u - 12u ,14u- 18u & zat: 9u - 16u. di en woe gesloten

Luxe reparaties

Een vak apart

Ben je gehecht aan je Goodyear-welted schoenen? Zitten ze momenteel beter dan ooit te voren? Maar is er wel een gat in de zool? Twijfel je of elke schoenmaker dit goed kan herstellen? Of weet je zelfs niet of dit uberhaubt nog mogelijk is?

Exclusieve herstellingen zijn inderdaad een vak apart en je twijfel is gegrond want veel schoenmakers zijn er niet meer en niet elke schoenmaker is voldoende uitgerust om de herstellingen correct uit te voeren. Er komt dan ook veel meer bij kijken dan bij het herstellen van een paar hielen of wat plakwerk. Vaak wordt de complete schoen gereviseerd en dat vraagt om de juiste machines en de nodige vakkennis.

Maakwijze en reparatie

Blake stitch - doornaaier
Blake stitch - doornaaier

Een klassieke schoen kun je meestal herkennen doordat de zool in leder is. Vaak is dit leder doorgenaaid of afgelapt. Deze maakwijze is van cruciaal belang voor de duurzaamheid van de schoen. Bij een herstelling is het noodzakelijk de maakwijze te respecteren. Indien dit niet gebeurt komen de zolen los en verliest de schoen zijn stevigheid.

“Het probleem is vaak dat niet elke schoenhersteller een goed afgestelde aflapper heeft om bijvoorbeeld Goodyear-welted schoenen juist te herstellen”

De schoenen worden tot onze spijt ook zeer vaak foutief gerepareerd! Met als gevolg dat de eigenaar zijn comfort verliest en de schoenen na de reparatie eerder stof vangen in de kast dan tijdens een zonnige wandeling. Soms is de mis-meestering van de schoen zo faliekant dat bij de revisie het sop de kolen niet meer waard is. Informeer dus tijdig voor je een herstel laat uitvoeren.

Rapid Pedersen aflapper voor Goodyear welted schoenen
Rapid Pedersen aflapper voor Goodyear welted schoenen

Herstellen als nieuw

We maken er echter een punt van om elke schoen als nieuw af te leveren zonder compromissen voor jou als klant. Origineel exact zoals uit de doos of zelfs beter.

Daarom specialiseren we al ruim een decennium in deze herstellingen. Ons atelier is uitgerust met meerder aflappers en doornaaiers die inherent noodzakelijk zijn in dit proces.

Om onszelf en onze medewerkers te blijven prikkelen nemen we regelmatig deel aan vakwedstrijden waar het net deze herstellingen zijn die deel uit maken van de proef. In deze discipline hebben we als eerste Belgen in de geschiedenis al meerdere prijzen in de wacht mogen slepen. (Red. Een gouden medaille op de ISS-vakbeurs in Wiesbaden, Duitsland. Zilver op het Europees kampioenschap voor schoenherstellers in Nederland. En zilver op het wereldkampioenschap in Amerika.)

Goede nachtrust

Wil je op beide oren kunnen slapen tijdens het herstellen van je schoenen? Wil je er zeker van zijn dat de originele pasvorm, de dikte, en het wandelgemak na de herstelling nog steeds identiek zal zijn?

Kom dan een bezoekje brengen in de schoenmakerij in Ieper of verstuur uw schoenen veilig online met onze unieke online hersteldienst. #coronaproof

© Josini.be Copyright 2017

made by Strong-IT